Op zaterdag 21 december 2019 vond de eerste editie van het Games & Comics Festival plaats. Rock Paper Pencil bracht workshops, stripexpo's, speldemonstraties, lezingen en animatie naar de Warande in Turnhout. Creatievelingen konden er zelfs hun portfolio of prototype voorleggen aan een gespecialiseerde jury.

Op vrijdag 20 december opende gedeputeerde Kathleen Helsen, voorzitter van de Warande, het festival samen met de bevoegde schepenen van stad Turnhout. De partners van Rock Paper Pencil gaven het startschot van het festival door een piñata stuk te slaan (die de volgende dag in allerijl gekopieerd moest worden voor de showcase van Circus Bulderdrang op het festival.)

Klik op het filmpje hieronder voor een korte terugblik.

Reportage openingsavond Games & Comics Festival 2019

Jeroen Janssen (grafisch journalist en Bronzen Adhemar 2018) en Dennis Marien (stripmaker, drukker en uitgever) maakten samen een visuele reportage over de festivaleditie 2019. Zij brachten spelers, makers, bezoekeres in beeld met veel kleur en oog voor detail. De afbeelding hieronder kun je helemaal verder scrollen.

Het is niet het enige marathonverslag dat zij ooit gemaakt hebben. Op ons festival werd het verslag van hun reis naar Moskou voor het eerst in print voorgesteld. Goed voor 22 meter verhaal, oftwel een echt stripobject.

Deel deze pagina
Rock Paper Pencil logo