In 2021 was er geen Games & Comics Festival, maar tijdens de eerste editie van Stadstoeren, het nieuwe Turnhoutse stadsfestival, organiseerde Rock Paper Pencil ook een aantal activiteiten. Er waren workshops drukken, grafische journalisten en zelfs twee magische voorstellingen bij valavond.

Op 10 juli trokken we naar de Bakkerij en de Panorama Zomerbar.

Illustratoren Cheyenne Deckx en Joachim Sneyers traden op als graphic journalists en grafische duizendpoot Hanna Van Dun gaf een workshop hoogdruk met letters uit het Speelkaartenmuseum. Samen met deRuimte werd er nagedacht over een verplaatsbaar concept voor een fototentoonstelling en zij stonden ook met hun zeefdrukkers in de Bakkerij.

Bekijk hieronder het videoverslag en de tekeningen die Cheyenne en Joachim maakten - wie weet kom je jezelf wel tegen tussen de beelden!

Videoverslag Stadstoeren in de Stationsbuurt

Op 17 juli streek Stadstoeren neer op 't Stokt.

Illustrator, uitgever en grafisch allrounder Dennis Marien was graphic journalist van dienst. Superdruk (Stoffel Van den Bergh) uit Antwerpen sprong op zijn drukfiets om Turnhout posters te laten drukken. En Fossick Project kwam met de steun van het Istituto Italiano di Cultura uit Brussel vanuit Italië naar Turnhout voor twee magische voorstellingen waarbij live animatie met de overheadprojector gecombineerd werd met een live muziekperformance.

Bekijk hieronder het videoverslag en de tekeningen die Dennis maakte! Wie weet kom je jezelf wel tegen tussen de beelden!

Videoverslag Stadstoeren op 't Stokt

24 en 25 juli ging Stadstoeren naar Zevendonk.

Oxana Verstappen is een absolute tekenkameleon en werd onze graphic journalist voor het derde weekend van Stadstoeren.  Kunstenaarsduo Hanna Van Dun en Tijs Van Nieuwenhuysen lieten Zevendonk kennismaken met hoogdruk en creëerden weer fijne figuren opgebouwd uit letters. 

Geen videoverslag van dit weekend, maar dat maken de tekeningen van Oxana ruimschoots goed!

Deel deze pagina
Rock Paper Pencil logo