EXPO DRUK BEZIG
Speelkaartenmuseum, 20.11.2020 - 21.02.2021


Negen mensen, stuk voor stuk gedreven door nieuwsgierigheid, tonen hoe ze met veel enthousiasme buiten de lijntjes kleuren, hoe ze de tradities naar hun hand zetten en op minutieuze wijze een eigen manier van werken ontwikkelen. Door zichzelf meester te maken van het creatieproces bereiken ze uitzonderlijke resultaten. 

De tentoonstelling is inmiddels afgelopen, maar niet getreurd: bezoek de virtuele expo hier

Met Rock Paper Pencil geven we creatieve ondernemers de middelen om zich verder te ontwikkelen. Onze uitvalsbasis daarvoor is het Fablab 2300 in het Nationaal Museum van de Speelkaart, waar onze moderne technologie een mooi contrast biedt met de oude drukpersen van het museum. 

Dat contrast was ook het uitgangspunt voor de expo: de oude technieken die beneden gedemonstreerd worden, krijgen in Druk Bezig een eigenzinnig vervolg. Deze jonge kunstenaars en stripmakers kénnen dit soort machines en experimenteren er graag mee. Ze leren door te doen maar ook door met elkaar te praten. Ze vormen een netwerk dat expertise deelt, in stand houdt en ook actualiseert. Iedereen heeft zijn eigen zone in de exporuimte, maar de doorgangen zijn ruim en illustreren dit principe van kennisdeling. Dat wij hen een platform kunnen bieden in een prachtig museum als dit, is een meerwaarde voor alle betrokken partijen.

Deelnemende kunstenaars: Anneke Caramin, Dennis Marien, Rebecca Rosen, Quentin Pillot, Vincent Wagnair, Greg Shaw, Jana Vasiljevic, Martina Petrovic, Céline Hudréaux

Deze tentoonstelling ontstond uit een spontane ontmoeting van enthousisasme, passie voor grafiek en durf. Ze werd gerealiseerd met Heel Veel Goesting.
Deel deze pagina
Rock Paper Pencil logo