SF-9350 Duplicator Riso 1

De jaren 80 waren nog nooit zo hip! Een risoprinter is eigenlijk een stencilmachine - maar als dat je niks zegt, vergelijk het dan met een soort digitaal zeefdrukprincipe: de machine maakt per kleur een master en je ontwerp wordt dus kleur per kleur op een blad gedrukt. Het voordeel is dat je met riso ook transparantie kan gebruiken om mengkleuren te creëren. 

Momenteel bieden we de risokleuren Black, Yellow, Bright Red, Federal Blue en Fluo Pink aan.

Hou er rekening mee dat je de pagina's verschillende keren door de printer moet halen (1 keer per kleur) en dat de inkt nooit volledig opdroogt en kleine vlekjes en verschuivingen mogelijk zijn. Reserveer de risoprinter best op DONDERDAG, dan is risofan en risoprinterfluisteraar Sven "in the house".

Aanleverspecificaties:
Je kunt de machine handmatig bedienen met de scanner bovenop het toestel.
Of je brengt digitale bestanden mee op A4/A3-formaat, waarbij je een grijswaarden-master voor elke kleur als PDF hebt gemaakt.

Materiaal:
Voor het gebruik van de RISO breng je je eigen materiaal mee: Papier op A4/A3 – formaat met een gewicht tussen 40 gr/m² en 210 gr/m² (aangekocht, niet uit een gelijmd blok en niet zelf gesneden).

Ook met papier kun je nog een verschil maken door een papier te kiezen met een bepaalde tint. De mogelijkheden zijn eindeloos en de keuze is deel van het creatieve proces.

CO2 Lastercutter Vera 100 Watt

Om papier, karton en hout te snijden en bv. leer of plexiglas te graveren. “Vera” is het grootste toestel van het FABLAB 2300, met een snijbed van 130 x 90 cm. RDWorks V8, de software waarmee we de lasercutter bedienen, kun je ook zelf gratis downloaden om je bestanden voor te bereiden - dat doe je hier

Aanleverspecificaties:
- ofwel RLD-bestanden gemaakt in RDWorks V8 (breng sowieso je bronbestanden ook mee)
- ofwel importeer je .AI of .DXF bestanden in de software. Opgepast: .AI-bestanden moeten in CS6-formaat worden aangeleverd.

Materiaal:
Wij bieden zelf hout aan tegen inkoopprijs, zodat jij niet hoeft te zeulen met materiaal en wij weten dat het geschikt is voor onze lasercutter. Papier en karton kun je zelf aankopen en meenemen, wij adviseren wel houtkarton voor maquettes. 

Beschikbaar hout: 
populier 3mm (120 x 82) - € 7,50
berk triplex 4 mm (75 x 75) - € 7,50
berk triplex 6 mm (75 x 75) - € 7,50
vliegtuigberk 1,5 mm (75 x 75) - € 17,50

Belangrijk: MDF en hard hout wordt niet gelasercut, graveren op hard hout kan wel.

Ultimaker S5

Voor het 3D-printen van objecten en complexe structuren. Dankzij het wateroplosbare supportsubstraat moet je achteraf niet meer handmatig het supportmateriaal verwijderen. Bordspelpionnen, technische onderdelen, kleine gadgets - alles kan. Het printoppervlak van onze Ultimaker S5 is 33 x 24 x 30 cm (BxDxH).

Aanleverspecificaties:
Ultimaker Cura, de software om je bestanden voor te bereiden voor de 3D-printer kun je hier gratis downloaden. Je kunt ook je 3D-ontwerp meenemen en het op onze eigen Mac in Cura inlezen.

Hou er rekening mee dat het maken van ene 3D-print al gauw een tiental uren in beslag kan nemen (afhankelijk van de grootte). Het kan dus zijn dat je de print kunt opstarten, maar dat hij niet dezelfde dag klaar is.

Hp Latex 315

Voor de mooiste prints op papier, fotopapier, stickervel, vinyl… De watergedragen inkt levert een kwaliteitsvol eindproduct met mooie zwartkleuring en diepe kleuringen.

Aanleverspecificaties:
Als je foto's of beelden wil afdrukken, zonder snijden, neem je ze gewoon op goede resolutie (300dpi of meer) mee om een goede kwaliteit te garanderen.

Wil je stickers maken of je prints laten uitsnijden met de Summa Cut, dan kun je in Adobe Illustrator/Photoshop of aanverwanten snijlijnen in je bestand maken, door ze in een PMS-kleur te tekenen en die kleur de naam CutContour te geven. Maar daarbij kunnen wij ook een handje helpen. 

Wij laden de afbeeldingen in met onze Caldera RIP software om ze naar de plotter en de cutter te sturen.

Summacut sleepmes sclass 2 plotter 120T

Voor prints met grillige vormen, zoals stickers voor op je spelonderdelen. Het mes van de Summacut snijdt moeiteloos contouren in detail uit. De Summacut werkt in combinatie met de HP Latex.

Aanleverspecificaties:
De snijlijnen definieer je eenvoudig als cutcontouren voor de Summa door je snijlijnen in Illustrator of Indesign een PMS-kleur te geven en de naam van de kleur aan te passen naar CutContour. Klinkt dat alsof je het in Keulen hoort donderen? Geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. 

Betalingen

Voor een indicatie van onze prijzen, kun je hier de pdf raadplegen via de knop Handleiding. We werken vanaf 1 mei 2024 met een opstartkost per toestel, verder betaal je voor het verbruikte  materiaal. Je kunt in het FabLab2300 betalen met een betaalkaart.

(je hoeft je betaling niet te reserveren, die krijg je sowieso - maar ik kreeg de RESERVEER-knop niet weg)

Rock Paper Pencil logo