Skip links

Masterclass Storytelling

HET GEHEIM VAN EEN GOED VERHAAL

Verhalen vertellen, het is eigen aan de mens: onder vrienden, op het werk, in reclame  – iedereen doet aan storytelling. In deze masterclass leer je hoe je een goed verhaal opbouwt. We vertrekken vanuit stripscenario’s, maar de manier van werken is net zo goed toepasbaar op de backstory van een board game of op een marketingverhaal. Vincent Bal (filmmaker, scenariodokter en tekenaar) en Gerben Valkema (stripmaker) vertellen je hoe zij werken met scenario’s en story.

VINCENT BAL

filmmaker en tekenaar

Vincent Bal is filmmaker en tekenaar. Hij schreef en/of regisseerde onder andere de films Minoes, Het Zigzagkind en Brabançonne, en de tekenfilmserie Kika en Bob.

Daarnaast geeft Vincent les aan de filmopleiding van het KASK en bedenkt hij ook mee de verhalen voor Suske en Wiske. Sinds 2016 tekent hij ook met schaduwen, en zijn ’shadowology’ heeft wereldwijd succes op sociale media en daarbuiten.

GERBEN VALKEMA

stripmaker

Gerben Valkema is stripmaker. Hij schreef en tekende jarenlang mee aan Jan, Jans en de kinderen, en tekende voor talloze Disney-publicaties. Van zijn eigen jeugdstrip Kik verschenen 3 albums, en sinds 2007 heeft hij samen met Eric Hercules de eigen krantenstrip Elsje, waarvan al meer dan 25 boeken zijn verschenen. Eind 2017 verscheen zijn Suske en Wiske-hommage Cromimi, in samenwerking met schrijver Yann. Kik, Elsje en
Cromimi zijn samen goed voor 4 stripschappenningen,
de Nationale Alfabetiseringsprijs en de Willy Vandersteenprijs.

Datum

26 okt 2019
Expired!

Tijd

19:30 - 21:00

Kostprijs

Gratis
Tuinzaal van de Warande

Locatie

Tuinzaal van de Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Organisator

Rock Paper Pencil - Masterclasses
Email
masterclasses@rockpaperpencil.be

Sprekers