Van 1 tot 10 oktober 2021 vond de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid plaats, met de focus op ontmoeting en sociale verbondenheid: contact met anderen, dat hebben we nodig. 

Toen de stad Turnhout ons contacteerde om mee te werken met het concept van de Stille Silhouetten, zagen we dat meteen zitten. Er werd een mal gemaakt van een zittende figuur op onze lasercutter in populier van 3 mm dikte. Die werd vervolgens door de schrijnwerkers van de stad Turnhout in zesvoud uit dikke populier gezaagd (hout dat te dik is voor onze machine) zodat we op een dag plots zes stille silhouetten in ons Fablab hadden staan. Die werden een voor een onder de lasercutter gelegd om er een quote en een QR-code in te graveren. 

Op 30 september werden de Stille Silhoutten voorgesteld aan de pers en vervolgens gemonteerd op banken doorheen Turnhout, om er een luisterend oor te bieden voor mensen die ergens mee worstelen. Een fijne samenwerking van verschillende stadsdiensten en Rock Paper Pencil om de samenleving een beetje warmer te maken. 


Deel deze pagina
Rock Paper Pencil logo