Rock Paper Pencil

Een creatief stadsverhaal

 

Place to be voor striptekenaars en spelontwerpers: Rock Paper Pencil ondersteunt creatieve vakmensen en blaast de grafische traditie van de stad Turnhout nieuw leven in. Het Fablab2300, onze masterclasses, allerlei expo's en ons festival zetten de stad opnieuw op de kaart als creatieve hub.

De spelindustrie, de speelkaart en het beeldverhaal zijn al meer dan een eeuw cultuur-economische sterkhouders van de stad en dringen nu dankzij Rock Paper Pencil door tot in de stadskern. Een dagje Turnhout was nog nooit zo inspirerend.

Rock Paper Pencil slaat een brug tussen creativiteit en ondernemerschap in de regio. We zetten jonge talenten in de kijker en geven hen tools in handen om het te maken als professionele striptekenaars en spelontwikkelaars.

Rock Paper Pencil startte in 2018 als partnerschap tussen Stad Turnhout, POM Antwerpen, Stripgids, Game Brewer en Cartamundi, met financiële steun van EFRO en de Provincie Antwerpen. Sinds 2020 worden we financieel ondersteund door Provincie Antwerpen en Stad Turnhout.  

 

Rock Paper Pencil logo