Rock Paper Pencil

Een creatief stadsverhaal

Turnhout is al eeuwen de place to be voor striptekenaars en spelontwerpers. Rock Paper Pencil ondersteunt deze creatieve vakmensen en blaast de grafische traditie van de stad nieuw leven in. Het Fablab2300, onze masterclasses, allerlei expo's en het Games & Comics Festival zetten Turnhout opnieuw op de kaart als dé stad van strips en spellen.

De spelindustrie, de speelkaart en het beeldverhaal zijn al meer dan 100 jaar cultuur-economische sterkhouders van de stad en dringen nu dankzij Rock Paper Pencil door tot in de stadskern. Een dagje winkelen in Turnhout was nog nooit zo inspirerend.

Rock Paper Pencil slaat een brug tussen creativiteit en ondernemerschap in Turnhout. We zetten jonge talenten in de kijker en geven hen tools in handen om het te maken als professionele striptekenaars en spelontwikkelaars.

 

 

Rock Paper Pencil startte in 2018 als partnerschap tussen Stad Turnhout, POM Antwerpen, Stripgids, Game Brewer en Cartamundi, met financiële steun van EFRO en de Provincie Antwerpen. Sinds 2020 worden we financieel ondersteund door Provincie Antwerpen en Stad Turnhout.  

Rock Paper Pencil logo