Op 11 november 2022 vond ons fantastisch Rock Paper Pencil Festival eindelijk weer plaats! 

Opnieuw in de Warande in Turnhout.

Een festival "voor al uw strip- en bordspelhonger" met de nadruk op interactiviteit en creativiteit. 

Maar liefst vijf sprekers op het Stripgids Salon (Merho, Marc Legendre, Joris Mertens, Aimée de Jongh en Dido Drachman), drie in de Gaming Couch (Frederic Moyersoen, David Ausloos en Wim Goossens). Een spraakmakende expo van de Bronzen Adhemar-winnares Judith Vanistendael, een hall vol jonge stripmakers die je verbaasden met hun kunsten en uitgeverijen met fantastisch mooi werk. Een heuse Drukkerij (met workshops linodrukken, wenskaarten maken, etsen en risoprinten). In de Kuub meer dan 70 bordspellen om uit te testen,  speltoernooien, workshops miniatuur-figuurtjes beschilderen en Dungeons & Dragons. En in de Bib stopmotion animatie en de bende van Kaaiman met de Snorrenclub, een stuk over strips. 

In aanloop naar ons festival kruisten 20 striptekenaars - uit drie generaties - de pen in een ganzenbordestafette op onze sociale media. Ze mochten elkaars stijl doorkruisen en verhaallijnen ondermijnen. Een verrassende, soms zelfs surrealistische strijd van creatievelingen met als resultaat een uniek spel dat je onderaan deze pagina vindt.

Het was een daverend succes (vonden ook de bezoekers) en dus komt er nu jaarlijks een festival aan! In dezelfde periode. Als je er snel wil bij zijn, volg ons dan zeker op onze socials.

Benieuwd welke spellen je op het Rock Paper Pencil Festival 2022 kon komen uitproberen? Hier vind je de volledige lijst - doorklikken op een spel brengt je naar BoardGameGeek voor meer info.

Deel deze pagina
Rock Paper Pencil logo