FRAME 2
Play Lounge x Serge Baeken


Van 2018 tot 2019 vonden tijdelijke expo's plaats in ons FRAME-pand, aan de Warandestraat 40. In de tweede Frame-expo, de Play Lounge, kon je de allernieuwste bordspellen van eigen bodem en daarbuiten ontdekken en een bom ontmantelen met een virtual reality-bril. Elke week stond er een ander spel in de kijker en kon je na een demonstratie terecht in een Turnhoutse horecazaak om het te spelen tegen anderen en om er te snuisteren in een spelbib. 

Via een levensgroot spellenmenu kwam je te weten  welk spelerstype jij bent - de figuren zijn van de hand van voormalig stadstekenaar Serge Baeken, wiens werk tot in het Japans is vertaald. Je vindt ze hieronder. Serge baseerde zijn tekeningen op typische Turnhoutse uitdrukkingen. Ben jij eerder nen Bink, nen Twiëzak, een Straaibakkes of nen Batser?

De bordspellen die we voorstelden en speelden: Architecture, Magic Maze, Dosa, Baby Clues, Jamaica, Castellum, Scarabya, When I Dream, iKnow, Color Addict.

Deelnemende horecazaken: Bon Petit, Café Chaos, Barzoen, 't Contrast, De Penge, Katerke, De Cafetaria, In den Spytighen Duvel, den Breek, De Zwarte Ruiter.

De Play Lounge liep van 28 april tot begin juli 2019.

Deel deze pagina
Rock Paper Pencil logo