Vorige week donderdag - 22 juni 2023 - werd Veerkrachtig Stadshart voorgesteld aan de pers. Met dit project investeert de stad Turnhout in publieke ruimte, de sociale cohesie en ondernemerschap voor de as Merodelei-Gasthuisstraat-Merodelei. Deze buurten worden heraangelegd in 2024-2025 en de architectenbureaus voorzagen renderbeelden om de vernieuwing te illustreren en te verduidelijken aan de bewoners. 

In mei 2023 nodigde Rock Paper Pencil de Brusselse illustrator Delphine Frantzen (instagram @frantzendelphine) uit om naar Turnhout te komen. Zij ging in gesprek met de mensen van buurthuis de Merodelei en met mensen uit de buurt Otterstraat, samen met de buurtcoaches. Uit deze gesprekken haalde Delphine inspiratie en quotes waarmee ze de renderbeelden van de architecten nog verder opvrolijkte zodat die als grote stickers op de ramen van leegstaande panden konden gekleefd worden. 

Het eindresultaat? Een hoop kleurrijke etalages waarbij de tekeningen van Delphine vertellen hoe de bewoners hun buurt zien en waar zij van dromen. En zo helpen wij als Rock Paper Pencil de binnenstad nog een beetje mooier te maken! 

De gepimpte etalages zijn tot na de zomervakantie te zien aan het Merodecenter (Merodelei) en in de Otterstraat. 

Deel deze pagina
Rock Paper Pencil logo