Turnhout, 11 november 2023 - Daags voor het Rock Paper Pencil Festival in de Warande werd Turnhout al ingepalmd door 18 illustratoren.

Op de dag voor het festival zou plaatsvinden in de Warande, nodigden wij al een aantal standhouders van de Makers Markt uit om zich onder te dompelen in de Turnhoutse grafische geschiedenis. Zij kregen een introductie drukken van de vrijwillige drukkers van het Nationaal Museum van de Speelkaart.

Vooraf hadden de illustratoren allemaal een ontwerp ingestuurd voor een drukworkshop. Die ontwerpen werden in het FabLab 2300 werden gelasercut en vervolgens op houten blokken gemonteerd. In kleine groepen gingen ze vervolgens zelf aan de slag op de vlakpers en de proefpers van het museum. De drukkers hielden een oogje in het zeil terwijl hun persen vol overgave gebruikt werden door de standhouders. Ook gedeputeerde van de Provincie, Kathleen Helsen, en schepenen Astrid Wittebolle (Cultuur), Stijn Adriaensens (o.a. Toerisme en Centrummanagement) en Kelly Verheyen (o.a. Gelijke Kansen) staken de handen uit de mouwen. Tenslotte werd ook de risoprinter in het FabLab 2300 intensief gebruikt om de nodige ontwerpen te maken. 

Eindconclusie: enthousiaste creatievelingen, drukkers blij met hun nieuwe drukkershulpen en een tevreden museum. Community building met illustratoren: dat lukt het best met inkt, papier en potloden! 

Deelnemers aan deze DRUK DOEN:

Dido Drachman
Sterre Richard / Sterric
Jonas Sysmans
Joachim Sneyers
Hanna Van Dun
Tijs Van Nieuwenhuysen
Leslie Van Osselaer
Jana Vasiljevic
Pauline Spira
Valentine Gallardo
Dennis Marien
Mila Van Goethem
Manou Gijsbrechts / Auwnanas
Souki Studio
Birthe Janssens
Wouter Van Rymenant
Delphine Frantzen

In 2023-2024 willen we met Rock Paper Pencil de creatieve scene samenbrengen rondom strips, illustratie, grafiek en bordspellen. Illustratoren, vormgevers, plastisch kunstenaars en bordspelontwerpers: we want you! Wil je er volgende keer ook bij zijn? Volg onze Instagram en/of Facebook-pagina via @rockpaperpencil2300!

Deel deze pagina
Rock Paper Pencil logo