Skip links
Het FABLAB 2300 maakt van Turnhout het walhalla voor alle beginnende spelontwikkelaars en striptekenaars.

Hier is alles aanwezig om professionele prototypes uit te werken. Game Brewer en Strip Turnhout begeleiden je met professioneel advies tijdens je maakproces.

Om gebruik te maken van onze toestellen moet je een lidkaart aankopen van 10€ die een jaar geldig blijft. Daarnaast worden de kosten van de verbruikte materialen aangerekend.

Wanneer?

Elke donderdag van 12.30 uur tot 16.30 uur
Elke vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur
Wil je een specifiek toestel gebruiken of een bezoek op afspraak?
Reserveer dit dan best op voorhand via onderstaand formulier. Gelieve ten laatste 24u op voorhand te reserveren, zodat wij permanentie kunnen garanderen en je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Gesloten op feestdagen en brugdagen.

Waar?

FABLAB 2300
In het MuseumCafé ‘Vijven en Zessen van het Nationaal Museum voor de Speelkaart
Druivenstraat 18, 2300 Turnhout

U KAN HIER RESERVEREN

Laden...

ONZE TOESTELLEN

Risoprinter Duplicator Riso 1

Om met verschillende kleuren over elkaar te drukken. Dit toestel is uitermate geschikt voor striptekenaars en grafische kunstenaars.

Voor het gebruik van de RISO breng je je eigen materiaal mee: Papier op A4/A3 – formaat met een gewicht tussen 40 gr/m² en 210 gr/m² (aangekocht, niet zelf gesneden)

UltiMaker S5 – 3D printer

Voor het 3D printen van objecten en complexe structuren. Dankzij het wateroplosbare supportsubstraat moet je achteraf niet meer handmatig het supportmateriaal verwijderen.

Hp Latex 315

Voor de mooiste prints op papier, latex, textiel, stickervel … De watergedragen inkt levert een kwaliteitsvol eindproduct met mooie zwartkleuring en diepe kleuringen.

Summacut sleepmes sclass 2 plotter 120T

Voor prints met grillige vormen, zoals stickers voor op je spelonderdelen. Het mes van de Summacut snijdt moeiteloos contouren in detail uit.

CO2 Lastercutter Vera 100 Watt

Om karton en hout te snijden en bv. leer of plexiglas te graveren. De “Vera” is het grootste toestel van het FABLAB 2300, met een snijbed van 130 x 90 cm.

Voor het gebruik van de lasercutter breng je je eigen materiaal mee:

  • Voor hout: populier 3 – 6 mm