Skip links

Een leegstaand winkelpand in het Turnhoutse stadscentrum is onze uitvalsbasis.

Stripmakers en spelontwerpers die een band hebben met de stad krijgen de kans de frame in te richten. Zo kunnen ze bezoekers warm maken voor hun project door het hen niet alleen te laten zien, maar ook te laten beleven.

Waar?

Frame, Warandestraat 42

tekening door Serge Baeken

Geen evenementen gevonden!

In de 19de eeuw zagen de Turnhoutse drukkerijen dat de mannekesbladen ongemeen populair werden, getekende verhalen met ventjes en tekst onder de plaatjes. De eerste ‘strip’ die hier recent werd ontdekt, is een echt topstuk uit de Vlaamse stripgeschiedenis. Vandaag werken stripmakers over de grenzen met andere disciplines. En wij zijn graag de betrouwbare gids doorheen die nieuwe wondere wereld van het beeldverhaal.

Roel Daenen
Roel Daenen
Coördinator Stripgids

FRAME 1

Elke editie van Frame  werkt met een thema. De opener luistert naar de naam ‘Verhalen van en voor Turnhoutenaars’. Slow journalist Jeroen Janssen, winnaar van de Bronzen Adhemar 2018 interviewde een aantal (oud-)winkeluitbaters. Zij brengen het verhaal van hun (vroegere) winkelpand en hun jarenlange ervaring als handelaar. Ontdek de diepmenselijke verhalen achter het Chinese restaurant Tai Tong (Grote Markt), de winkel van Agnes Roymans (Grote Markt), schoenenmaker Schoenenservice (Leopoldstraat) en muziekhandel Thom Van Sas (de Merodelei).

FRAME 2

Ontmantel een bom in de Rock Paper Pencil Frame!

In de play lounge die je vanaf 28 april in de Frame vindt, ontdek je de allernieuwste bordspellen van eigen bodem en daarbuiten.
Elke week staat er een ander spel in de kijker.
Via het levensgroot spellenmenu kom je te weten wat jouw ideale speltype is.
Dit is volledig getekend door voormalig stadstekenaar Serge Baeken, wiens werk tot zelfs in het Japans is vertaald.
De bordspellen vanop het menu kan je gratis spelen in een van de deelnemende cafés verspreid over Turnhout.